2014. sze 25.

Újbuda Veled épül?

írta: Rigo'
Újbuda Veled épül?

A tények mást mutatnak. Pár napos sztori, hogy 3-12 éve felvetett problémákra most, néhány héttel a választások előtt próbál "átadható" intézkedést eszkábálni a kabinet. Olyan komolyan veszik a saját szlogenjüket, hogy nem csak a környéken lakók, de még a terület választott képviselői sem értesülnek a hirtelen jött parkrendezési kedvről semmit...

2014-09-20 13.29.12.jpg

Történt az eset, hogy a Fejér Lipót utca végén jó pár éve felszámoltak egy focipályát az óvoda előtt, de az aszfalt ott maradt. A természet tette a dolgát: ahogy az idő haladt, az aszfalt púposodott, majd a fák is beszálltak a buliba, így egészen balesetveszélyes (és lehangoló) kezdett lenni a parknak ez a része. Ifjú titán LMP-s képviselőként 2011-ben mindjárt felvetettem, hogy ha legalább az aszfaltot legyalulják és újrahasznosítják, plusz a beton járólapokat átrendezik egy kicsit, akkor mindjárt át lehet kelni száraz lábbal az Etele út sarkától a Fejér Lipótig. Plusz még a nehezen mozgók sem fognak elhasalni a bukkanókban... Anyagköltség nulla lett volna, nyereség egy sokkal élhetőbb park. Ez 3 éve történt. Pénteken látom, hogy egy 20 tonnás kamion próbál meg utat törni a babakocsikra méretezett parkba, nem kímélve aknafedelet, járdát, vagy gyepet. Bár én vagyok a legközelebb lakó képviselő és a kezdeményező is, a polgármesteri kabinet elfelejtett szólni nekem és a szomszéd ház gondnokának is. Rákérdeztem a körzeti képviselőnél: bizony ő se tudott róla, hogy a környéken két aszfaltos sportpályát is felszámoltak az elmúlt napokban. Arra vonatkozóan, hogy mi épül a helyén pedig végképp csak találgatni lehet. Térkövezés tuti lesz.

Mi volnánk a közösség demokratikusan megválasztott képviselői, akiket az önkormányzat köteles valamennyi döntésbe bevonni. Még csak nem is arról beszélek, hogy a lakókat megkérdezik, mit is szeretnének a szomszédos park felújítása során látni. Ahhoz képest, hogy az ő adójukból lesz meg a kivitelezés, a regnáló hatalomnak soha nem jut eszébe érdemi párbeszédet folytatni azokkal, akik az adott közteret használni fogják... Padot, kutat, WC-t, kertet, vagy virágágyást tessék? 

Gyanítom, most már mindenki érti, miért nettó hazugság az Újbuda Veled épül! szlogen, ami sok millió forint közpénzből óriásplakátokon népszerűsíti a jelenlegi polgármester (látszat) intézkedéseit. Ha érdekel, hogy miképp magyarázkodik erről a polgármester, akkor kövesd ma 14 óra után élő adásban az interpellációmra adott válaszát!

2014-09-20 12.14.02.jpg

Szólj hozzá

kampány választás demokrácia részvétel zöldfelület