Dél-Buda másképp

Buda népszerű blogja

2014. okt 02.

A közélet vége

írta: Rigo'
A közélet vége

A néppártok. Az első lakossági fórumot, ahol a gazdagréti körzetek képviselőjelöltjei vitázhattak a közönség előtt, a Fidesz és az MSZP is bojkottálta. Jelen volt az LMP, a Jobbik és a MOMA. Azaz a „nagyok” szerint a választóiknak nem kell tájékozódni a legfontosabb szavazás előtt, csak húzzák be az ikszet rutinból. Az LMP ezt 60%-os pártként sem engedné meg magának…

  IMG_9838.jpg

A kép illusztráció

...

Tovább Szólj hozzá

2014. okt 01.

Csak az a kérdés, hogy mikor...

írta: bozon
Csak az a kérdés, hogy mikor...

Sosem állt távol tőlem, hogy az eredeti, elavult tervek szerint megvalósult négyes metró veszélyeit hangsúlyozzam. Most egy csendes időszak van, a metró a tavaszi választási kampány részeként megnyílt, az utasok el-ellézengenek rajta; emellett a felszíni hálózat drasztikus csonkítás nélkül megúszta a metróátadást. Egyelőre. Nem lehet ugyanis büntetlenül elpazarolni harminc év szinte összes budapesti közlekedésfejlesztési forrását egy alapjában véve használhatatlan beruházásra. Mondanám, hogy ne legyen igazam, de ez egyszer fájdalmasan vissza fog ütni.

negyes_metro.jpg

út a semmibe? - a kép forrása ittlakunk.hu

...

Tovább Szólj hozzá

közlekedés újbuda

2014. sze 29.

Buták legyünk vagy szabadok?

írta: bozon
Buták legyünk vagy szabadok?

Nemrégiben hozta az Index a nemtudoménhanyadik visszajelzést arról, hogy Magyarország igenis egy elhülyülő ország. Hiába áltatjuk magunkat az egy főre eső Nobel-díjasok számával meg hasonló színes lózungokkal a híres magyar kreativitásról, ki kell mondani, hogy nem lecsúszóban vagyunk, hanem már tényszerűen lecsúsztunk. „… lecsúsztunk, pont.” – fejeződhetne be az előző mondat, de miért nyugodnánk ebbe bele? Ugyanúgy, ahogy ténylegesen kitermelődtek itt a Nobel-díjasok, ahogy ténylegesen okosak voltunk valaha, s ahogy létezett a híres magyar kreativitás, megtörténhet mindez újra.

oktatas.nyest.hu.jpg a kép forrása: nyest.hu

 

...

Tovább Szólj hozzá

oktatás program

süti beállítások módosítása