2016. nov 23.

A Kedves Vezető fényképében minden nap gyönyörködhetünk

írta: pgeri
A Kedves Vezető fényképében minden nap gyönyörködhetünk

Rákosi Mátyást idéző személyi kultusz építésébe kezdett Újbuda polgármestere. Hoffmann Tamás (Fidesz) az engedély nélkül kirakott lakossági információs tábláknál már nem elégedett meg a különféle címek és telefonszámok feltüntetésével, a díszes ábrázatával is megspékeltette a táblát – írja a tizenegyker.blog.hu

2016_infotabla_uj.jpg

Hoffmann Tamást láthatóan nem zavarja, hogy az Orbán Viktor vezette „nemzeti együttműködés” kormánya semmibe veszi őt, és nem egyeztet vele a kerületet érintő fontos beruházásoknál. A Dobogó városrészbe, természetvédelmi területet is veszélyeztetve tervezett új szuperkórház ügyében pl. ezt írja a Népszava „Tarlós István főpolgármester nehezményezte, hogy vele senki nem tárgyalt a kérdésről, ahogyan a kerületek fideszes polgármestereivel sem.” Az már csak hab a tortán, hogy a polgármester úr által korábban támogatott, és az LMP Dél-budai szervezete számára is elfogadható Etele téri helyszínt egy ideiglenes olimpiai röplabdacsarnok miatt módosította a kormány Dobogóra. Ugyanúgy semmibe vették a polgármestert, amikor a főváros felrúgta a kerületi vezetés által korábban már elfogadott Bartók Béla úti Kulturális Városközpont koncepciót, ami kerékpársávokat és forgalomcsillapítást tartalmazott volna.

Nos, a jelek szerint úgy tűnik, hogy Hoffmann Tamásnak mindezek ellenére igazodási pont a kormány, és jó tanulóként töretlenül próbálja másolni Orbán Viktor autoriter vonásait. Elfoglalta a kerületi sajtót; az Újbuda újság nyomtatott és internetes kiadása csak az ő propagandáját közvetíti. Betiltotta a képviselő-testületi üléseken az interpellációt, nehogy kényelmetlen kérdésekre kelljen felelnie, és beszüntette az ülések videóközvetítését, nehogy véletlenül a kerületi polgárokhoz eljussanak ellenzéki hangok is. Sőt, valójában úgy véli, hogy nincs is szükség ellenzékre a városvezetéshez és a kormányzáshoz. De a Kedves Vezető nem elégedett meg ennyivel, és mostantól személyi kultuszt építve már a társasházak hirdetőtábláján is szerepelni kíván.

 

Szólj hozzá

demokrácia képviselő testület személyi kultusz hoffmann tamás