2010. már 05.

LMP kc visszaszámláló ... indul !

írta: fh
LMP kc visszaszámláló ... indul !

176 - LMP kampányblog

 Jelenlegi állás: 71.411 LMP kc

Ahhoz, hogy minden evk-ban a választáson LMP jelölt legyen,

hiányzik még: 60 589 LMP kc


"Akartok-e történelmet írni?

EON bejegyzése

 2009. április 23-án, két héttel az EP-választás előtti gyűjtés befejezése előtt 8056 cédulánk volt, és vele egy álom, amit csak suttogva mertünk kimondani. Akkor 11.944 cédula hiányzott még és lehetetlennek tűnt a feladat. Mindenhonnan azt hallottuk, hogy az LMP el fog bukni, mégis összekapaszkodva újra lendületet vettünk. Végül átlendültünk a holtponton, 27.500-nál állt meg a számláló! Sikerült felkerülni a szavazólapra, és nagy sikerrel, 75.000 szavazattal zártuk a választás estéjét.

 

Bárcsak ma is 20.000 cédula kellene a sikerhez :) , mint az európai parlamenti választásnál! De az LMP történelme nem arról szól, hogy beleülünk a tutiba, a készbe. A mi sztorink arról szól, hogy küzdünk teljes erőnkkel, utolsóként is bízunk a sikerben, és amikor összefogunk, öröknek hitt falak dőlnek le előttünk. Újra és újra bebizonyítottuk, hogy az irreális csak egy szó, hogy ha valami nehéz, az csak eggyel több indok, hogy nekilássunk, és hogy a lehetetlen, Magyarországon csak a fejekben létezik. Az LMP fennállása óta minden napra megkapta a leghatalmasabb ellenséget a XXI. század Magyarországán, amit csak emberek kaphatnak: a kishitűséget. Mégis, újra és újra győzni tudtunk ellene. És ez a hatalmas ellenség idővel egyre gyengébb és gyengébb lett miattunk, miattad.

 

Mi a kishitűség szövetségeseinek most újra fityiszt fogunk mutatni. Két hét múlva. És Te döntesz, hogy akarsz-e velünk történelmet írni. Közhely számba megy, hogy a cédulagyűjtés a vége felé a legnehezebb. Mi egyszer már bizonyítottuk, hogy a végén tudunk nagyot dobbantani, és fordítani a meccs állásán.

 

Ahhoz, amit most együtt tenni fogunk, az kell, hogy pontosan lásd Te is, hol tartunk. Ezért mostantól naponta fogunk tájékoztatni a gyűjtés állásáról.

A helyzetünk rendkívül nehéz. A célhoz képest szinte ugyanott vagyunk, ahol 2009. április 23-án voltunk, amikor összekapaszkodtunk és csatát nyertünk a kishitűség ellen.

 

A mai napon 71.411 ajánlószelvényünk van, és még 60.589 kell az országban összesen. Még mindig úgy néz ki, hogy a 20 területi lista biztosan állni fog, de nem csak ettől függ, hogy egy párt eséllyel indul-e. Nagyon sok múlik azon, hogy hány képviselője marad talpon az LMP-nek.

 

Nekünk azt mondták tegnap, hogy el fogunk bukni. Nyugtat minket, hogy másfél éve mondják ezt, és még egyszer sem lett igazuk. Ha igazuk lenne, velünk együtt Magyarország is elbukná – talán húsz évre előre - az esélyt a megújulásra.

 

Ha Te is úgy akarod, a következő két hétben kimozdítjuk sarkából az egész országot. Nem foglalkozunk többet azzal, hogy melyik párt mennyivel több cédulát gyűjtött, és hol milyen sok hiányzik még, csak azzal, hogy mindenhol kell lennie még pár száz választónak, akik ránk várnak, és esélyt akarnak adni nekünk. Akik akarják, hogy ne csak a Fidesz-MSZP-Jobbik legyen ott a következő Országgyűlésben. Akik esélyt akarnak adni arra, hogy az antikorrupciós politika, illetve az igazságosság, a fenntarthatóság és a részvétel elvei parlamenti képviseletet nyerjenek. Őket kell megtalálnunk, még 60.589 embert az országban. Kérdezzük meg a fodrászt, a zöldségest, barátokat, rokonokat és mindenkit szerte Magyarországon! Találjuk meg őket!

Ha Te is úgy akarod, holnap történelmet írunk. És évek múlva Magyarország büszke lesz ránk, hogy megcsináltuk.

Mi már döntöttünk, arra kérünk, tarts velünk!"

 

Lehet Más a Politika

Szólj hozzá

kampány választás lmp ajánlószelvény