2010. jún 07.

Két kongresszus - három delegált

írta: Pollack
Két kongresszus - három delegált

A hétvégén végre vidéki helyszínen, nem is akárhol, Balatonalmádiban tartottuk az LMP VII. (szombati) és VIII. (vasárnapi) kongresszusát. Almádiba az LMP tagjai zsákban vitték le a meleget, mivel a hétvégén végre igazi nyári időnk volt, ami hamar feledtette velünk az utóbbi hetek esős időjárását.

A péntek esti 'csapatépítés' után másnap az Országos Választmány (OV), az Országos Politikai Tanács (OPT) és a parlamenti frakció beszámolóit hallhattuk. Némi alapszabály-módosítás után az OPT kongresszus által választott jelöltjeinek bemutatkozása következett, ahol három 11+22. kerületi tagunk, Erőss Gábor, Oross Dániel és Polákovics Balázs is érdekelt volt.

A szombat estét a balatoni éjszakában való gyönyörködéssel töltöttük, megkóstolva a környék zamatos házipálinkáit, s a Balaton-felvidék borait. Eztuán jóízűen térhettek nyugovóra az LMP-tagjai a kéttannyelvű gimnázium kollégiumának szobáiban, ám a 11+22. kerület tagjainak javával egy hangulatos nyaralóban aludhattunk.

Másnap került sor az OV, az etikai bizottság (EB), valamint a számvizsgáló bizottság (SZB) jelöltjeinek bemutatkozására. Az OV esetében két tagunk, Érsek-Obádovics Nándor és Kelemen-Baross Dia, az SZB esetében pedig Diószegi Ernő mutatkozott be.

Ezt követően került sor a szavazásokra. A voksolás több szempontból is sikeres volt a 11+22. kerületi területi szervezetnek, mivel Oross Dánielt és Polákovics Balázst is megválasztották a kongresszusi küldöttek az OPT tagjainak sorába, Diószegi Ernő pedig ismét az SZB tagja lett. Az alulmaradt jelöltjeink is szép eredményeket értek el. Mindanyniuknak gratulálunk!

Szólj hozzá

program lmp