2011. máj 17.

Egy metróberuházás dicsérete

írta: KBD
Egy metróberuházás dicsérete

Miért jó a metróberuházás? Nem azért, mert lassan 2 éve kerülgetjük a kerítést a Móriczon, nem azért, mert egyszer talán majd elindul a metró, és nem is azért, mert kiépült az aluljáró a Móriczon (amit mellesleg úgy tűnik, mindenki utál, hisz alig van forgalom).

A metróberuházás jó, mert a segítségével olyasmit sikerült modellezni, amiről egyébként évtizedekig győzködhettük volna a városvezetőket: a kerület igenis tud létezni anélkül, hogy a legfőbb terét ezer autóút szelné át! Hála a metróberuházásnak tudjuk, az autósok valahogy csak eljutnak a célhoz a Fehérvári útról a Móricz érintése nélkül is és valahogy a Szabadság híd felől érkezők is eljutnak haza anélkül, hogy a Móriczra vagy Fehérvárira rákanyarodnának. Mindenki hatalmas dugókra számított, de ez nem következett be.

A helyi és fővárosi LMP éppen ezért azzal a gondolattal állt elő, hogy vizsgáljuk felül a rendezési terveket. Kell az autóút? Úgy tűnik nem. Javaslatunk lényege, hogy a metróberuházás által jelenleg is lezárt vagy éppen csak újranyitott részeken ne legyen autóforgalom a jövőben! Használjuk ki a teret, hogy a Móricz végre ne csak  átszállási pont legyen nap-mint nap több tízezer ember számára, hanem megálló is! Ahol le lehet ülni egy kávéra, ahol tere van a közösségnek, ahol vannak zöld növények, netalántán lehet a fűben heverészni! Ahol ugrókötelezhetnek, krétarajzokat készíthetnek a gyerekek! Egy olyan teret szeretnénk, amely az itt lakóké, amely a miénk, és ahol jól érezzük magunkat!

A helyi LMP ezért aláírásgyűjtést kezdeményez a lakosok körében, hogy támogassák javaslatunkat, melyet a fővárosi és helyi önkormányzathoz fogunk eljuttatni a mellékelt látványterv kíséretében. Legyen miénk a Móricz!


Szólj hozzá

közlekedés móricz zsigmond körtér részvétel zöldfelület