2011. sze 16.

Beszéljünk nyíltan a Zöld Pardonról!

írta: Rigo'
Beszéljünk nyíltan a Zöld Pardonról!

Az Index hírportálon ma reggel megjelent cikk címe téves következtetésen alapul. Az LMP mint párt, nem áll a ZP mellé és nem fog részt venni a vasárnapi tüntetésen. Tagjai, szimpatizánsai civil személyekként fognak részt venni azon.

Az LMP újbudai frakciója megalakulása óta a lakosság jogait és az egyetemek igényeit is szem előtt tartva kívánja rendezni a XI. kerületi szórakozóhelyek működési feltételeit. Erről több kerületi nyilatkozatunk, írásunk is tanúskodik. Az LMP a párbeszédben hisz és kiáll a kulturális értékek mellett, ezért közvetíteni szeretnénk a kultikus szórakozóhely és a mások rovására ígérő Rétvári Bence között. Hétfőn terveztük meghívni egy kerekasztal-beszélgetésre a sokat támadott szórakozóhely ügyvezető igazgatóját és a hely bezárását megígérő KDNP-s országgyűlési képviselőt. Erről már mind a ketten tudtak, amikor az index ma reggel kiszivárogtatta az információt, így most csak a pontos tájékoztatás végett írunk.

Az LMP álláspontja szerint nem lehet "erőből", együgyű hatalmi húzásokkal megoldani a "ZP problémát", hanem az érintettekkel közösen kell megteremteni az egymás mellett élés feltételeit! Úgy gondoljuk, hogy sem a hely bezárása, sem a szórakozóhely áthelyezése nem jelenthet tartós megoldást. Ezért felhívást intézünk Rétvári Bence országgyűlési képviselő úrhoz és Kővári Zsuzsanna ügyvezető asszonyhoz, hogy a korábban elküldött meghívásunkra kedden 12 óráig szíveskedjenek válaszolni! A beszélgetés során Vágó Gábor az LMP szóvivője fog közvetíteni. Amennyiben nem reagálnak, úgy a szerdán 16 órára meghirdetett nyilvános vita idején fórumot tartunk a választókörzet KDNP-s önkormányzati képviselőjével, Gyorgyevics Miklóssal és a Zöld Pardon képviselőjével.

 

Gajárszki Áron

önkormányzati képviselő

Újbuda Önkormányzata

 

Szólj hozzá

zp részvétel lmp gajárszki