Dél-Buda másképp

Buda népszerű blogja

2012. aug 29.

Augusztus végén

írta: eperfa
Augusztus végén

„Még nyílnak a völgyben a kerti virágok…”, de augusztus 28-án már évadnyitó ülést tartott az oktatási bizottság. Csupán egy napirendi pont szerepelt a meghívón. Egyrészt arra kellett áldásunkat adni, hogy a szülők körében igen népszerű Gárdonyi Géza Általános Iskola a törvényben rögzítettnél magasabb létszámú első osztályokat indíthasson.

Gárdonyi2óra.jpg

Gárdonyi_Géza.jpg

A Bartók Béla út egyik patinás épületében működő iskola

 

Másrészt állást kellett foglalnunk azzal kapcsolatban, hogy a fogyatékkal élők gyermekek fogadására szakosodott Montágh Imre Általános Iskola, Óvoda és Készségfejlesztő Speciális szakiskola a beiratkozottak számának megnövekedése miatt kettébonthat-e egy új első osztályt.

...
Tovább Szólj hozzá

2012. aug 27.

Vitézek a téren

írta: Rigo'
Vitézek a téren

Gondoltam belépnék a Vitézi  rendbe , ha biztosan tudnám, hogy vannak közös céljaink, s lám szembejött ma velem a sátruk a szombati piacozás után. Hamar lehangolt az életnagyságú Horthy-poszter, meg a gyűjtés a szoborra, de csak megálltam beszélgetni, mert aktív, tenni akaró emberek - köztük több kerületi ismerős is - ücsörgött a sátorban. 

Horthy szoro.jpg 

Kiderült, hogy a tagsághoz egy vitéz felmenőt kell igazolni, aki t húsdarálóba küldetek gonosz népvezérek hősi halált halt, vagy dicsőséget szerzett ( sok szerencsétlen közembert lemészárolt ) a hazájának valamelyik világégés során. Szerencsére nem volt ilyen, nagyapám kézfogását Mussolinivel pedig nem tudták azonnal elhelyezni a vitézségmérőn. Viszont ha a fenti mondat igaz ...

Tovább Szólj hozzá

kultúra demokrácia újbuda részvétel

süti beállítások módosítása