2013. máj 27.

VárosAnya Újbudán

írta: Rigo'
VárosAnya Újbudán

Juhos Katalin lesz a vendégünk kedden (május 28-án) este 18 órától az újbudai F2 klubban. Mik voltak a keményebb politikai csaták az ő idejében? Ki is volt ő, és miért él most Pécsen? Mennyit fejlődött a városrész a vezetése alatt? 20060905juhos1.jpg

Bár engem személy szerint inkább érdekelnek a városfejlődési állomások, jutott pár pikáns politikai ügy Katalin polgármesteri ciklusára is. Sőt, a dr. Kupper Andrással folytatott mérkőzés még a polgármesterségén túl is elhúzódott. Így például a 2006. évi választáson a Zöld Demokraták színeiben (de még Fidesz tagként) indult és akadályozta meg dr. Kupper András polgármesteri győzelmét. Sokak szerint emiatt tudott duplázni Molnár Gyula (MSZP) nevető harmadikként.

Egy másik érdekesség: Katalin kabinetjében volt sokáig a legmagasabb pozícióban szélsőjobbos képviselő, Mestyanek Ödön alpolgármester személyében, miután a koalíciós tárgyalásokon az SZDSZ helyett a MIÉP mellett döntöttek. (2010. óta már sajnos vannak Jobbikos polgármesterek is.)

1998-2002. ciklus alatt az önkormányzatot annak ellenére magára hagyta a kormány, hogy azonos pártállású volt. Az egyetlen, kerületi, állami támogatással megvalósított fejlesztés a szociális bérlakás építés volt. (Fecskeház) Szabadjon megjegyeznem, hogy már ekkor is jobboldali pártnak mondta magát a Fidesz...

Jól sugallja Katalinék mellőzöttségét, hogy a máig be nem fejezett, közel 1 Mrd Ft állami támogatással épült gazdagréti templomot a kormány a helyi szintet megkerülve, (és a döntésből kihagyva) finanszírozta. Az már csak hab a tortán, hogy a templom funkcionálisan és vizuálisan is elégtelenre vizsgázott. (Télen hideg, nyáron meleg és az építész szakma leginkább az elbontását tartaná célszerűnek.)

A múltidézés fontos feladat, ha érteni akarjuk a kerület jelenét! Gyertek el és kérdezzetek! Katalin ígérete szerint nem lesz tabu kérdés!

Gajárszki Áron

frakcióvezető,

az est moderátora

 

Szólj hozzá

ajánló gazdagrét egyházak újbuda juhos gajárszki Fidesz