2014. jan 06.

A Fidesz támogatja a pénzmosást

írta: Rigo'
A Fidesz támogatja a pénzmosást

Decemberben mégis kijött a nemzetközi pénzmosási megállapodásainkkal szembemenő Stabilitás Megtakarítási Számla végrehajtási rendelete. Az elgondolás az, hogy akik svájci bankszámlákon parkoltatták eddig a nem teljesen tiszta vagyonukat, most hozzák már haza, ezzel is stabilizálva a nemzetgazdaságot. A probléma ezzel az, hogy a nagy pártok által körömszakadtáig védett adóelkerülő vállalkozások pénzein túl legalizálhatja a korrupciós pénzeket és a szervezett bűnözés vagyonát is.

Mindössze annyit kell tenni, hogy egy szimpatikus bankfiókban nyitunk egy ilyen speciális folyó- ill. egy értékpapír számlát, amire min. 5 MFt értékben vásárolunk állampapírt és 5 évig nem nyúlunk hozzá. Az így átmosott pénzről igazolást (!) kapunk arra az esetre, ha esetleg valami szemét azt feltételezné, hogy nem törvényes úton szereztük. Onnantól nem számít, hogy korábban számlagyárat működtettél, rabszolgaként tartott prostituáltakból verted ki a pénzt, a közpénzt loptad nokiás dobozokban, vagy csokiba rejtett drogot terítettél az iskolában... A megkeresett pénz tisztán a tiéd, s legális jövedelemből származónak minősül. Elég lesz meglobogtatni a NAV revizornak az igazolás másolatát, vagy akár a "futóbolond" szájába tömni és hátba jól vágni. Ezután röhögve szállhatsz be az X6-osodba, hogy felbőgetett motor mellett csikkanó gumikkal már köd előttem - köd utánamot játssz. 

A fent leírt példa nem egy hagymázas rémálom. Ha továbbra is az unortodoxiaként fémjelzett dilettantizmus uralja a magyar gazdaságpolitikát, akkor ilyen jelenetekig jut majd el a jelen valósága...

Szólj hozzá