2014. jún 20.

Megtörtük a jeget Újbudán!

írta: Rigo'
Megtörtük a jeget Újbudán!

Három és fél évet kellett rá várni, de megérte. Csütörtökön tárgyalta a képviselő-testület a nyolcadik előterjesztésemet, s ezt végre el is fogadta, méghozzá egyhangúlag. Ehhez persze nem csak a rutin, meg az évek, és a polgármesteri kabinet előzetes többkörös egyeztetése kellett. Hanem az is, hogy a téma alapvetően népszerű, zöld és szerethető, másképp mondva szexi. 

sas tabla.jpg

A csatlakozók számára nyerhető hivatalos tábla vázlatos terve.

Az előterjesztés - ami megtalálható a kerület honlapján - célja az, hogy bevonja a környék lakóit ennek az egyedülálló természeti értéknek a megőrzésébe. Az itt élők közreműködésével ugyanis nagymértékben könnyíthető az országosan védett ősgyep és a bennszülött fajok védelme. Mivel pár részletben még nem tudtunk megegyezni - illetve hiányzott a szakmai vélemény - végül a rendelettervezet elfogadása helyett egy munkacsoport megalapítása mellett döntöttünk. A csoport feladata lesz majd az egyeztetések alatt felmerült technikai és szakmai kérdések (pl. határidők, szükséges források, stb.) egyeztetése és a válaszok rögzítése. A cél, hogy a szeptemberi ülés tárgyalni tudja a rendelettervezetet amely a Sas-hegy természetvédelmi területet övező pufferzóna kiterjesztéséről szól. Ez a madárbarát kertekhez hasonló módon, valamivel több figyelmet igényel az érintett telkeken élők részéről, amelyhez részletes tájékoztatást kapnak a csatlakozni szándékozók. 

Volt még egy másik nagyon érdekes előterjesztés is. A 15. napirend. A polgármestert a legutóbb annyira betámadta az index hírportál a céljutalma miatt, hogy inkább levetették a napirendet, még azt sem téve lehetővé, hogy a testület megszavazhassa azt neki. Pedig legutóbb is karitatív célra ajánlotta fel ezt az összeget. Az igazat megvallva én ezt nem tartom egy helyes iránynak. Egy 140 ezres kerület polgármestere egy topmenedzser kvalitásaival kell bírjon. Ha nem adunk neki milliós havi fizetést, akkor nem várhatjuk el, hogy igazán alkalmas ember töltse be ezt a posztot. Vagy ha mégis, akkor annak maga felé fog hajlani a keze. Ezek egyszerű törvényszerűségek, amióta a pénz mozgatja a világ nagyobbik részét. Magyarán a politikusok fizetését támadó cikkek a legkárosabb populizmus kategóriába esnek, s a kontraszelekciót, illetve közvetve a korrupciót erősítik.

Megígérhetem ha polgármester leszek, azon is fogok dolgozni, hogy egy városvezetőnek, vagy állami cégvezetőnek ne legyen ciki felvenni azt a prémiumot amiért megdolgozott és majd jól kiosztom az újságírókat, ha ezen lovagolnának... Dolgozzon meg a pénzéért a politikus, de fizessük is meg!

 

 

Szólj hozzá

képviselő testület zöldfelület előterjesztés sas-hegy