2014. dec 03.

Jobban fél a Fidesz az LMP-től mint Vonától és Bajnaitól

írta: Rigo'
Jobban fél a Fidesz az LMP-től mint Vonától és Bajnaitól

Újbuda harmadik legnépszerűbb pártja kapja a legkevesebb erőforrást az önkormányzati munkához. Láthatóan a Hoffmann-kabinetnek szimpatikusabbak a szélsőjobboldaliak. Sőt, még a rettegett bajnaistákat is jobban szeretik, mint azokat, akiknek a legsikeresebb fejlesztéseit köszönheti a Hoffmann-éra.  Az erőforrások elosztásából legalábbis ez látszik.

diagram2.jpg

A választások után az látszik, hogy az LMP a 3. legnépszerűbb párt a kerületben, ugyanakkor a legkevesebb beleszólást és erőforrást most mi kaptuk az öt szereplő közül. Láthatóan a helyi Fidesz leginkább tőlünk fél, pedig az előző ciklusban még mi voltunk „őfelsége ellenzéke”. Nekünk még az a kegy is megadatott, hogy képviselőnk néha az Újbuda című közpénzből fizetett propagandalapban is megjelenhetett.

A Fidesz most úgy méltányolja a négyéves konstruktív ellenzéki munkát (a temérdek módosító indítványt, a jegyzőnek, a hivatalnak, a közterület-felügyeletnek százszámra közvetített észrevételeket, valamint a nyolc LMP-s testületi előterjesztést), hogy ahol lehet, korlátozzák a működésünket. Tíz nappal a mandátumom felvétele után már le akartak mondatni, most pedig a lehető legkevesebb beleszólást engedik a közügyekbe, és a bevételeinket is indokolatlanul visszavágták. Szerencsére az idő a zöldeknek dolgozik – egyre többen látják be, hogy a természeti kincsek és az emberek kizsigerelése nem mehet tovább. 

Az egész bosszúhadjáratnak egyetlen oka van. A Fidesz azt szerette volna, ha hallgatunk az igazságról. Szerintük hiba volt elismerni, hogy Molnár Gyula alatt többet fejlődött a kerület, és azt is, hogy a korrupciógyanús ügyek száma nem csökkent az elmúlt négy évben…

A fenti históriával nem az a baj, hogy a kicsinyes és nem európai értékrend szerinti politizálást képviseli. A baj az, hogy a Fidesz szereptévesztésben él. A város vezetését elnyerő szervezetként nekik arra kellene kínosan ügyelniük, hogy a választói akaratot a hatalmi kérdésekbe való beleszólás mértéke pontosan tükrözze. Lehetőség szerint úgy, hogy érdemi vitákra legyen lehetőség, ahol a feleknek van tere és lehetősége megismerni a másik álláspontjának mélységeit. A Fidesz azonban azon túl, hogy a helyi megmondóember szájíze szerint osztogatja az ellenzéki pozíciókat, már csak a káderei kifizetőhelyének használja az önkormányzatokat, ahol a felülről jött utasításokat végrehajtják, de valódi vitáknak, érveléseknek nincs helye.

Az LMP a következő öt évben is tenni fog róla, hogy Újbudán ez ne így legyen, és kikényszerítjük, hogy a városrész önmaga útját járhassa és fejlődjön, ne pedig Simicskó és a haverok véletlenszerű ötletei nyomán változzon. Az igazi persze egy hosszú távú stratégia kidolgozása, megvitatása és elfogadása lenne, de ahhoz még várni kell egy zöld polgármesterre.

Gajárszki Áron
újbudai képviselő

aron_jo2.jpg

 

Szólj hozzá

választás önkormányzat újbuda lmp