Dél-Buda másképp

Buda népszerű blogja

2014. okt 12.

Meztelenül Újbudáról

írta: Rigo'
Meztelenül Újbudáról

A XI. kerületben mindig nagyon kiegyensúlyozott mérkőzések zajlottak, ahol bizony a többség megszerzéséhez rendszerint a mérleg nyelvét játszó pártocskákkal is ki kellett egyezni. (1998-ban ez például a MIÉP volt.) Éppen ezért volt óriási szám, amikor Molnár Gyula duplázni tudott. Igaz, ehhez kellett egy Fideszen belüli belharc, amikor Kupper András (Orbán Viktor katonaorvos-társa) ellen 2006-ban elindult a 2002-ben leköszönt Juhos Katalin, és a Reális Zöldek színeiben sikerült elegendő szavazatot elvennie a Fidesztől.

a legjobb jeno.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

2014. okt 11.

Az elmaradt interjú

írta: pgeri
Az elmaradt interjú

Történt egy kis malőr, az ittlakunk.hu elvileg minden polgármesterrel csinált online interjút, csak engem nem találtak meg, illetve mire megtaláltak, és válaszoltam, lejárt a határidő. Nem mondom, hogy nem furcsállom az egészet, hiszen a google kereső mellett valakit nem megtalálni azért szerintem erős bravúrnak számít, de tény, hogy mi is hibáztunk, hiszen rossz (de sajnos létező) cím van megadva az egyik facebook oldalon elérhetőségnek.

A lényeg, hogy ha már az ittlakunk.hu-ra emiatt nem tud felkerülni az interjú, azért valahol nyoma legyen, hogy tegnap éjjel a jól megérdemelt alvás helyett a feltett 9 kérdésen gondolkoztam.

UPDATE: bár az első munkatárs elutasítóan nyilatkozott, a cikket végül egy másik munkatárs gyorsan kitette ...

Tovább Szólj hozzá

kampány közlekedés belváros budafok pongracz

2014. okt 10.

Az LMP-s szavazat nem vész el, csak átalakul!

írta: Rigo'
Az LMP-s szavazat nem vész el, csak átalakul!

Ne csüggedj, szavazatod mindenképpen segít!

Vannak olyanok, akiknek kérdés, hogy mi értelme egy hozzánk hasonlóan hiteles, elkötelezett, bevállalós, felkészült, szexi és zöld pártra szavazni, :-) ha egyszer minimális esélyünk van a győzelemre. A kérdés jogos, ezért most nagyon egyszerűen áttekintjük a kompenzációs helyszerzés lényegét.

Egyrészt fontos, hogy hit nélkül nincs győzelem. Másrészt szeretnénk hangsúlyozni a töredékszavazatok és a kompenzációs lista jelentőségét. A fővárosi kerületekben történő szavazás menete ugyanis a következő: Minden kerületben – így a XI.-ben és a XXII.-ben is – a képviselőket vegyes választási rendszerben választjuk. Ez annyit tesz, hogy az egyéni választókerületek mellett kompenzációs lista is létezik.

lmp logo_szavazas.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

választás önkormányzat választási rendszer töredékszavazat

2014. okt 09.

Ezerkilencszázkilencvenöt, te csillag!

írta: bozon
Ezerkilencszázkilencvenöt, te csillag!

Ahogy múlik a Bokros-csomag emléke, úgy erősödik az a vélekedés, hogy az aztán valami szuper dolog volt. Az állította arra a „rakétapályára” – innen nézve – a gazdaságot, amin az elkövetkező években haladt. Miután az álbaloldal vezetői rájöttek, hogy nem olyan lovat akartak, e vélekedés erősségében, elterjedtségében bíznak a főpolgármester-választáson. Ez a lufi azonban gyorsan kipukkadt. 

bokros.jpeg

 

 

 

 

fotó: STOP/ Szokolay László ...

Tovább Szólj hozzá

bkv költségvetés bokros lajos bkk

2014. okt 08.

Megcsalt újbudaiak

írta: Rigo'
Megcsalt újbudaiak

Szuper dolog, hogy Molnár Kopaszigát Gyulát 2010-ben leváltotta a népakarat, de a helyzet az, hogy  Hoffmann Tamás 4 éve alatt nem csökkent a korrupció Újbudán . Úgy tűnik, hogy ha a régi „elitre” szavazol, akkor mindenképp egy csapodár társat választasz, aki nem méltó a bizalmadra. Nézzük sorban a tényeket! 


Képkivágás.png

forrás: http://atlatszo.hu/2014/10/03/becker-andras-az-oligarchacsere-projekt/

...

Tovább Szólj hozzá

önkormányzat korrupció közbeszerzés kulturális városközpont ügyvédi költség

2014. okt 07.

A párt vagy a város?

írta: Rigo'
A párt vagy a város?

Újbudát könnyen abban a helyzetben érheti a reggel október 13-án, hogy van egy polgármestere, amelyik nem tudja kormányozni a kerületét, mert nem birtokolja a képviselői mandátumok többségét a frakciója. Ez a helyzet csődközelbe vitte Esztergomot, így felelős városatyaként megpróbálom megelőzni a bajt, és felhívást intéztem leendő képviselőtársaimhoz: 

felhivas.jpg...

Tovább Szólj hozzá

választás önkormányzat demokrácia ujbuda gajárszki

2014. okt 06.

Bringára fel, Újbuda!

írta: irtis
Bringára fel, Újbuda!

A kerékpáros civilek a Tour de Voks nevű felvonulás során felkeresték a főpolgármester-jelölteket, és arra kérték őket, hogy vállaljanak be minél több kerékpáros fejlesztést. Tarlós István és Staudt Gábor még a menet fogadására sem volt hajlandó, ami mindent elmond a demokráciafelfogásukról és a biciklis ügyhöz való hozzáállásukról. Csárdi Antal, az LMP jelöltje viszont egyedüliként az összes kért fejlesztést bevállalta, és büszkén hangoztatta, hogy a bringások pártja az LMP. Lássuk mit jelent ez Újbudán!

img_2603_0.jpgA kerület kerékpáros infrastruktúrája nem épp a legjobb. Forrás: Magyar Kerékpárosklub

...

Tovább Szólj hozzá

közlekedés program kerékpár újbuda lmp

süti beállítások módosítása