2014. okt 08.

Megcsalt újbudaiak

írta: Rigo'
Megcsalt újbudaiak

Szuper dolog, hogy Molnár Kopaszigát Gyulát 2010-ben leváltotta a népakarat, de a helyzet az, hogy Hoffmann Tamás 4 éve alatt nem csökkent a korrupció Újbudán. Úgy tűnik, hogy ha a régi „elitre” szavazol, akkor mindenképp egy csapodár társat választasz, aki nem méltó a bizalmadra. Nézzük sorban a tényeket! 


Képkivágás.png

forrás: http://atlatszo.hu/2014/10/03/becker-andras-az-oligarchacsere-projekt/

 1. Választási kampány a közös pénzből

A polgármester nem volt hajlandó választ adni az interpellációmra (24:45-nél), amikor a Szenvedélyünk Újbuda! és az Újbuda Veled épül! című hamis lózungok elterjesztésének költségeiről faggattam. Egyértelműen azért, mert a választások előtt nem lett volna szerencsés bevallani, hogy közel 100 millió forint értékben hirdették magukat a közös pénzből óriásplakátokon, és a sok tízezer kerületi postaládába bedobott tájékoztató füzetekben.

2. Szinte csak meghívásos közbeszerzéseket írtak ki 

Arra való hivatkozással, hogy így gyorsabb, mint a nyilvános pályázat, valamennyi közbeszerzés meghívással lett kiírva. Ezt lehetővé teszi a Közbeszerzési törvény 122/A §, így már csak erre a paragrafusra hivatkoztak, az le sem írták, hogy ez egy meghívásos tender (a haveroknak). Azután a pályázatokból kettő rendszerint érvénytelenül érkezett be, és az egy érvényes ajánlat nyerte meg a munkát. Így biztosan a kiszemelt barátnak jutott a munka és az árba belefért a korrupciós felár is.

3. Havi 3 millió forint ügyvédi költség

A ciklus kezdetén megpróbált a Fidesz további gyanús ügyeket találni a Molnár-kabinet hagyatékában. Mindenáron. Erre nem sajnált a kabinet havi 3 millió forint közpénzt elkölteni éveken keresztül – eredmény nélkül (ifj. Szilágyi István szerződéseit érdemes összenézni). Még az olyan zajos ingatlanügyekben, mint a gazdagréti parkolóház telekeladása, vagy a Bikás-parkban álló Uniker-Coop Kft. sportközpontja, sem sikerült sztárügyvédünknek engedményeket kicsikarnia. MSZP-s forrásaim szerint azért, mert az előbbi például az  ő mutyijuk volt. Értik, ugye? Az MSZP-s vezetés alatt a Fideszt is etetni kellett…

4. Érték alatti ingatlaneladások

A kerület aranytojást tojó tyúkjai a kedvező fekvésű üzlethelyiségek. Ezekből körülbelül ötvenet adtunk el a ciklusban – gondosan ügyelve rá, hogy legyen egy alacsony árú értékbecslés, ami fedezi a hűtlen kezelő képviselők hátát. Volt köztük három alku nélkül eladott CBA, továbbá tucatnyi jól fizető helyiség a Kulturális Városközpont területén.

 5. A térkő, a legjobb barátod

A legszomorúbb, hogy a város legdinamikusabb kerületét igazgató Hoffmann-kabinetbe egyetlen eredeti ötlet sem szorult. Tényleg nagyon jók a felújított játszóterek, sportpályák és parkok – még ha a ciklus végéig várni is kellett rájuk –, azonban egy olyan kerületben, amelyben 5 egyetem és főiskola működik és évi 7 milliárd forint csak az iparűzési adóbevétele, ez csak porhintés. A magyar városépítészet "csúcsát", a kiterjedt térkövezéseket persze szintén a ciklus végére hagyták; annál is inkább, mivel köztudottan ezen a legkönnyebb lopni, és ilyenkor különösen jól jön, hogy nem nyekereg miatta az ellenzék. (Pedig a kelenföldi városközpontnál annyira siettek, hogy épp csak a házak kapujához nem sikerült lekövezni az utat. Oda továbbra is sárban vezet az út.) Ehhez képest még a korrupciógyanús Molnár Gyula is képes volt a keddi vitafórumon 10 percen át beszélni a kerülettel kapcsolatos vízióiról. Hoffmann Tamás ehhez annyit tud hozzátenni, hogy még programja sincs. Csak a kampányfinisben (a Jobbik számításai szerint) 2 milliárd (!) forint közpénzt szórtak el rendezvényekre, kiadványokra illetve parképítésre. Testületi jóváhagyás nélkül teljesen átláthatatlan, hogy ezek a pénzek milyen arányban és főként milyen cégeknek lettek kifizetve, volt e túlárazott munka vagy ilyesmi. Az jól látható, hogy közben elvonták a forrásokat az egészségügyi és a szociális területtől, hiszen a Vahot utcai rendelő évek óta ázik, és a gyógyszerár-támogatásokat is csökkentették már a ciklus elején.

Összegzésül annyit tudok mondani a kedves választóknak, hogy aki tolvajt hív a saját házába, az ne csodálkozzon, ha meglopják!

Szólj hozzá

önkormányzat korrupció közbeszerzés kulturális városközpont ügyvédi költség