2011. sze 20.

Gyáva Nyúl díj másodszor

írta: Rigo'
Gyáva Nyúl díj másodszor

Két nap alatt két gyáva nyúl díjat gyűjtött be a fidesz-KDNP. Az elsőt a parlamentben nyerték, miután 12 demonstrációt nem engedélyeztek a rendőrségen keresztül, hivatkozva a szombati parlamenti munka megzavarásától kezdve a közlekedés rendjéig mindenre. A másodikat Újbudán nyerték Rétvári Bence a Zöld Pardon területére eső országgyűlési- és Gyorgyevics Miklós az önkormányzati- választókörzet képviselői. 

 fotó: Kovács Attila (MTI) 

A dél-budai LMP  tagoknak már tavasszal szöget ütött a fejébe a gondolat, hogy két rossz megoldás helyett a felelős politika megtalálja a konszenzusos harmadikat. A ZP bezárása a hétvégi pillanatkép szerint legalább 90.000 embernek nem szimpatikus megoldás. A jelenlegi feltételekkel való tovább üzemelés ugyanakkor a környéken élő újbudai polgárok közérzetére és egészségére van káros hatással. Szerettünk volna egy közös álláspontot megtalálni a két véglet között és ezért kívántuk leültetni a bezárást szorgalmazó képviselőt egy nyilvános vitára az ügyvezetővel. Sem Rétvári úr, sem az őt helyettesíteni hivatott Gyorgyevics úr nem állt kötélnek a ma 12 órás határidőig. A vita így az egyik fél gyávasága miatt elmarad. Gyorgyevics úr megkért, hogy jelezzem, ő nem ígérte, hogy szerdán 16 órakor ráér. Ez igaz. Én Rétvári úrtól kértem ezt az időpontot, s Gyorgyevics úr már az ő felkérésére akart beszélgetni velem, azonban sem a nyilvánosságot sem a 16 órai időpontot nem kívánta vállalni.

Elszomorító, hogy azok az ügyek amik érdekelnék a közösséget nem előttük kerülnek megvitatásra, hanem titkolt kis háttéralkuk során. Éppen emiatt a testületi ülésen kezdeményezni fogom, hogy nyilvánosan tárgyaljuk a Zöld Pardon területhasználat-hosszabbítási kérelmét.

Gajárszki Áron

önkormányzati képviselő

Újbuda Önkormányzata

Szólj hozzá

zp gajárszki