2011. dec 24.

Harctéri jelentés

írta: DelBudaLMP
Harctéri jelentés

 

Rigó:

Ez persze némi túlzás így a meleg szobából, de tényleg életem legrosszabb élménye volt pisilés nélkül kibírni 3 órát fagypont alatt. A birkózós BRFK-s tiszten túl már nem volt para, a készenlétiek határozottak voltak és nagydarabok. Egyetlen srác állt ellen, persze hiába.

Ma Magyarország kiírta magát az európai demokráciák közül. Úgy gondoltam, hogy egy demokratikus párt tagjaként illik radikalizálódni az esemény "tiszteletére", ami talán felrázza a népet. Szerencsére felrázta! Bár az eszement törvénykezést nem sikerült megakadályozni, a jogszabályok sunyi elfogadását igen. Azt gondolom, hogy mindenki gátlástalan seggfej, aki ma a Parlamentben megszavazta ezeket a törvényeket, függetlenül attól, hogy egyébként más erényeit nagyra tartom e vagy sem. Amúgy nem érdekel, hogy mik a vádak ellenem, sőt ha kell máskor is meglépek egy ilyen döntést és legalább kevésbé leszek béna.

A rendőrségen mindenki kedves volt velem és segítőkész. Sokat kellett várni, de egy rendkívül forráshiányos és nem kellően megbecsült szervezetről beszélünk. A baj nem a rendőrökkel, hanem a kormánnyal van, akinek a kezében van a gyeplő.

 

 

Pollack:

Néha olyan dolgokat kell tenni, melyekre az embernek nincs veleszületett igénye. Például a harctéri jelentések írása sem tartozik ezek közé. S bár ma nem a szó szoros értelmében vett harctéren voltunk, de a Kossuth téren megtettük, amit meglehetett.

Az első 10 perc dulakodását leszámítva -amikor kb. 5 rendőr próbált megállítani egy tucat embert - többnyire nyugisan teltek az órák. És fázósan. Igazából nem sejtettük, hogy ilyen sokáig fognak tanakodni odafönt.

A Gyorskocsi utcában igazán jófej emberekkel volt dolgunk. Igazából már mentek volna haza karácsonyozni. Viszont annak örültek, hogy nem voltunk problémásak, olykor kedélyesen el is beszélgettünk. Mit mondhatnék, ők se boldogok azzal, ami ebben az országban zajlik. Érthető módon többen is azt mondták, hogy legszívesebben elmennének külföldre, egy erdei faházba. Jó lenne, ha ez az ország nem arról szólna az elkövetkezendő években, hogy mindenki emigrálni akar majd...

Szólj hozzá

választás demokrácia részvétel gajárszki