2013. ápr 20.

Ki vágatta ki a Kossuth téri fákat?

írta: Rigo'
Ki vágatta ki a Kossuth téri fákat?

Persze, hogy Orbán Viktor. De vajon egyedül ő volt? Ez a tragédia a magyar közélet állatorvosi lova: bűnrészes benne Gyurcsány Ferenc és még Karácsony Gergő is. Ez a rémálom nagyon jól illusztrálja a közpolitikai viszonyok egyelőre gyógyíthatatlan betegségét.

539746_565346203496595_2033073377_n.jpg

A sztori szerintem ott kezdődik, hogy a Gyurcsány kormány meghozta a kiemelt beruházásokról szóló törvényt, ha jól emlékszem a sukorói kaszinóberuházás megkönnyítése érdekében. Egy ilyen beruházás előkészítése, építési terveinek engedélyezése és a lakossági/civil egyeztetések megtartása bizony évekig eltart, s a befektető vélhetőleg nem akart ennyit várni. Nem mellesleg a Velencei-tó hazánk egyik értékes vizes élőhelye, így a természetvédelmi hatóságok jó eséllyel elmeszelték volna a grandiózus tervet. A megoldás, hogy hozzunk egy törvényt, ami egyes beruházásokat felment a felelős tervezés alól: ahol nem kell engedély, nem kell egyeztetés meg a többi demokratikus szarság, elég ha a nemzeti érdekre hivatkozunk. (2007-ben járunk, vágod?) Olyan ez, mintha nem akarnál a sok vizsgával, meg papírmunkával kínlódni a jogsid megszerzése érdekében, inkább hoznál egy törvényt, hogy azt csak kérni kell és kiadják a nemzet érdekében. Orbán már nem csinált mást, csak használta a szellemet, amit Gyurcsány engedett ki a palackból… A csütörtöki LMP-s tüntetésen ugyanis kiderült, hogy semmiféle fakivágási engedéllyel nem rendelkezik a beruházó, de kordonokkal lezárta az érintett területet és biztonsági őrökkel őrizteti azokat, akik még fotózni sem engednek!

Más is kiderült a tüntetésen, ugyanis az LMP-ből kivált, deklaráltan zöld Párbeszéd Magyarországért párt távol maradt, így a maroknyi környezetvédőnek esélye sem volt megszervezni az őrséget és a riadóláncot, hogy ha vágnák a fákat, akkor tudják az embereket mozgósítani. Egyszóval kiderült, hogy az LMP kettészakadása olyan ostoba különállást is jelent, ami a zöld ügyek hatékony képviseletét ellehetetleníti. Pont ahogy Elek István, az MDF szakadását is megélő, egykor Orbán főtanácsadójaként dolgozó, most (még) LMP tag megjósolta.

Mivel utálom a lehúzós írásokat, a következő a javaslatom: ha téged is felháborít az eset, és tenni akarsz valamit, keresd meg a felsoroltak között azt a szervezetet, amelyik leginkább szimpatikus a (szerintem) vállalható politikai erők közül és segíts nekik a szabadidődben, hogy egy kicsit erősebbek és szervezettebbek legyenek! Ha nem így teszel, akkor nincs az a sötét jövő, ami ne válhatna valóra (vagy ismétlődhetne meg). Részvétel nélkül nincs demokrácia! Te is kellesz, ha már mi kevésnek bizonyultunk!

Lehet Más a Politika (ha szeretnéd a harmadik erőt a Parlamentben tartani)

Negyedik Köztársaság (ha szeretnél egy hiteles szociáldemokrata pártot)

Együtt2014 (ha szerinted Orbánék elhajtása (megint) felülír mindent)

Védegylet (ha nem akarsz párthoz csatlakozni)

 

163528_565346336829915_88724252_n.jpg 923179_565346343496581_1020113315_n.jpg

 

 

Szólj hozzá

fakivágás részvétel zöldfelület lmp Orbán Parlament